TARIEVEN – wat kost therapie?

KOSTEN THERAPIE – wat is het je waard?

Heel vaak krijg ik de vraag; wat zijn je tarieven: wat kost therapie? Om een eerlijke afweging te maken of je de tarieven van de therapie wilt en kunt betalen, is het belangrijk om te weten of er een klik is en vertrouwen in een goede samenwerking. Daarom biedt Driesnoer je een gratis groeigesprek of relatiegroeigesprek aan. In dat gesprek bespreken we wat er speelt, wat je nodig hebt aan therapie en of ik dat kan bieden. Ook bespreken we de kosten van therapie en de mogelijkheden voor aanpassing van tarieven. Het meest belangrijk vind ik altijd of de klik er is tussen ons. Zo niet, dan kun je het beter ergens anders proberen. De klik die je ervaart is essentieel voor een goed lopende therapie. Dan is het ook de investering waard!

pak je agenda

In het groeigesprek of relatiegroeigesprek heb ik globaal inzicht over de werkpunten. We volgen daarna het traject: persoonlijke groei of relatiegroei. Hierover vind je meer informatie op de speciale pagina’s daarvoor.

De kosten op een rijtje

  • Alle bedragen zijn exclusief BTW
  • Er zijn dus geen losse sessies meer. Ik werk met trajecten.
  • Traject persoonlijke groei: € 749 (7 sessies)
  • Relatietherapietraject: €1495 (10 sessies)
  • (Gezinstherapietraject in overleg – 5 sessies €749)
  • Jongeren/ studenten: aangepaste tarieven! (€75 per gesprek)
  • Afspraken kunnen worden gemaakt via Calendly: www.calendly.com/driesnoer
  • Ik plan graag afspraken zoveel mogelijk in een ‘ritme’, waardoor je het makkelijker onthoudt.

Vergoedingen en aangepaste tarieven: toelichting

Therapie bij Driesnoer wordt niet vergoed door de verzekering. Dat komt omdat relatietherapie geen verzekerde zorg is. Eventueel is vanuit de aanvullende verzekering een kleine vergoeding te krijgen, maar gezien mijn ervaringen met cliënten lukt dat over het algemeen niet. De maximale tarieven voor onvergoede sessies volgens de NZA (OV0012 niet-basispakketzorg consult) liggen voor 2021 op €124,16 per persoon per 45 minuten. Ik wil graag een redelijke koers varen, vandaar dat ik niet het maximale vraag. Als er sprake is van psychische problematiek verwijs ik je graag door naar de GGZ, omdat je dan veel meer hebt aan vergoede zorg. Let op! U kunt de facturen voor deze zorg niet indienen bij uw verzekeraar.
Genoemde tarieven zijn de basis voor een financieel gezonde praktijk. Trajecten kunnen in termijnen worden betaald, zodat de kosten kunnen worden gespreid. Mogelijk kun je ook werk, kerk of netwerk vragen voor financiële ondersteuning als het noodzakelijk is.