Relatietherapie-traject

Wanneer kies je voor het relatietherapie-traject? Belangrijk om te weten dat dit echt is bedoeld wanneer je problemen ervaart in je relatie en het niet meer lukt om elkaar te vinden. Je kunt denken aan problemen in jullie communicatie: je hebt veel ruzie of praat te weinig of langs elkaar heen. Het kan ook dat je gemis ervaart in intimiteit en seksualiteit. Of je hebt ontrouw meegemaakt, en weet niet hoe jullie samen verder moeten. Een andere reden die ik vaak hoor is dat je na langere tijd uit elkaar bent gegroeid. Of dat er moeilijke gebeurtenissen zijn, zoals verliezen of handicaps, waarin je elkaar niet meer begrijpt. Wat de reden ook is, als je elkaar niet meer begrijpt en veel verwijdering ervaart, dan kan relatietherapie helpen om elkaar terug te vinden.

Als je vastloopt in je relatie en deze problemen ervaart:

 • Dat je het idee hebt dat je allebei je eigen leven leeft? Niet meer bij elkaar op de eerste plek staat?
 • Dat het vlammetje van de liefde een waakvlammetje geworden is? Dat je warme liefde voor elkaar niet meer zo voelbaar is?
 • Dat je in onaangename situaties komt met elkaar en veel ruzies hebt? Dat je gaat kibbelen over stomme dingen, of dat het gesprek zelfs verstomd is tussen jullie? Dat er weinig meer te praten valt?
 • Dat je last hebt van dingen die in het verleden gebeurd zijn? Of ontrouw in jullie relatie, waar je maar niet los van komt?
 • Dat jullie seksleven maar zozo is, en niet iets waar je van geniet en vervulling van ervaart?

Is dit wat je graag weer wil ervaren in jullie liefde voor elkaar?

 • Merken dat je voor elkaar op de eerste plek staat. Dat je samen een sterk team bent, elkaar aanvult
 • Dat je samen deelt wat je bezighoudt. Dat je je vertrouwt voelt bij elkaar. En als er iets is, dat je het goed kunt uitpraten?
 • Dat je weer rust en vertrouwen hebt en het verleden achter je kunt laten
 • Dat jullie weer zin en plezier hebben in vrijen. Dat jullie je eigen weg daarin vinden. Dat je open en kwetsbaar durft te zijn bij elkaar.
Relatietherapie-traject: emotionele verbinding

Dit is waar ik jullie relatie groei gun!

Het relatietherapie-traject duurt een half jaar en bestaat uit gesprekken en ook uit opdrachten om thuis uit te voeren.

Het traject bestaat uit 3 delen:

 • Opnieuw kiezen voor elkaar: een positieve sfeer creëren, tijd en aandacht voor elkaar. Inzicht krijgen in jullie talen van de liefde. Goed zorgen voor elkaar en voor jezelf. Verschillen accepteren. Ik kijk ook juist waar jullie persoonlijke en gezamenlijke kracht ligt.
 • Verdieping: inzicht krijgen in jullie negatieve patronen. Leren hoe je de verbinding weer kan terugkrijgen. Herkennen en werken aan pijn uit het verleden. Daarin vind ik het belangrijk dat je weer gelijkwaardigheid ervaart, dat je op elkaar kan leunen, maar ook voor jezelf kunt staan.
 • Samen naar de toekomst toe: hoe kun je goed verbinden ook via lichamelijke intimiteit. Wat zijn gezamenlijke dromen en plannen. En hoe zorg je dat je verbonden blijft.
 • Het belangrijkste principe is niet dat alle problemen opgelost zijn, maar dat je ze samen aankunt. Het hele leven zul je te maken hebben met situaties die je relatie testen. Daarin is aandacht voor een balans tussen jullie tweeën: aandacht en begrip hebben voor elkaar, verantwoordelijkheid dragen voor jezelf. Je zult voortdurend met elkaar moeten werken aan een goede verbinding met elkaar.

Hoe ziet het relatietherapie-traject eruit?

Tijdens het relatietherapie-traject hebben we 10 relatiesessies in de praktijk, of via een online verbinding zoals Zoom.

Je krijgt opdrachten om aan te werken. Daar kun je thuis samen mee aan de slag.

Tussendoor ben ik bereikbaar via WhatsApp, omdat ik het prettig vind om dichtbij mee te leven. Ook mag je me e-mailen. Ik ben in mijn werktijd voor jullie beschikbaar (behalve op woensdag en in het weekend).  

Door dit traject weten en begrijpen jullie wat jullie nodig hebben in jullie relatie. Dat je jullie uitdagingen en valkuilen kent en daarmee een weg vindt. En dat je eraan moet werken om de liefde in stand te houden. Dat werken kan ik niet voor jullie doen, ik zal jullie stimuleren om aan het werk te gaan.

Waarom zou je relatietherapie-traject volgen bij mij?

Door mijn jarenlange ervaring als relatietherapeut weet ik heel goed hoe relaties werken en niet werken. Vanuit die ervaring heb ik een traject samengesteld en een route uitgestippeld om aan de liefde te werken. Voor mij is dat heel praktisch: wat kun je doen, hoe kun je denken, en hoe ga je beter voelen. Dat is een eenheid, die je ook terugvindt in het huwelijk. Een eenheid tussen twee mensen, op geestelijk en lichamelijk vlak, op meerdere niveaus.

Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in het vak van relatietherapie, op basis van wetenschappelijke inzichten. Je moet goed weten waar je het over hebt, geen partij kiezen! Ook gaat het erom dat beide partners zich durven uitspreken. Ik merk dat mijn kwaliteiten daar ook liggen, in het verbinding maken tussen mensen en empathie hebben met beide partners. Ik ben als persoon bedachtzaam en heel invoelend in relaties. Zo help ik oplossingen te vinden die bij jullie passen. En ook houd ik het doel voor ogen dat jullie elkaar weer echt vinden. Door middel van dit traject geef ik een duidelijke route.  

Tot slot telt een klein beetje mee dat mijn man en ik al 20 jaar samen zijn. Wij hebben ook zo onze hobbels gehad en leren nog steeds. Wat voor ons belangrijk is, is dat we terug kunnen vallen op God. Geloof helpt ons om ook anders met elkaar om te gaan. Als je meer van mij wilt weten, lees dat terug op de pagina over mij.

Korte samenvatting van het relatietherapie-traject

Relatietherapietraject: half jaar, 10 sessies van 75 minuten, inclusief thuisopdrachten.

Omdat ik dit traject nu introduceer geef ik een speciale introductieprijs tot maart 2023. De waarde van dit traject is veel meer, maar voor nu is de prijs 1495 excl. BTW. Dit is ook in termijnen te betalen.