Corine Hotting

Over Corine Hotting

Natuurlijk is het ook belangrijk wat over Corine Hotting te weten. Mensen die haar kennen, beschrijven haar als ‘lief, betrokken en tegelijk ook heel professioneel’. Corine weet vanuit praktijkervaring en haar levenservaring heel goed aan te sluiten bij wat je nodig hebt. Ook kom je echt verder in het begrijpen waarvan je last hebt en in het aanpakken van de problemen die je ervaart, of in je relatie.

Werkervaring

Corine Hotting werkt sinds november 2013 bij Driesnoer, praktijk voor relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie). Voor die tijd heeft ze een aantal jaren in de GGZ gewerkt bij verschillende (christelijke) organisaties. Na de opleiding psychologie is Corine eerst als docent aan het werk gegaan, omdat werk vinden als psycholoog niet makkelijk was. Na 2 jaar heeft ze de overstap gemaakt naar een baan als psycholoog. In die tijd heeft ze vooral mensen gezien voor individuele problemen en behandeling. Maar door de relatieproblemen van clienten en omdat het vaak ook gaat over problemen in een context, werd het toch breder. Het pastte ook veel beter bij Corine om meer naar mensen en hun relaties te kijken en daarmee te werken. Dat werd ook de verdieping in de studie systeemtherapie. Met die bagage ging ze verder als systeemtherapeut bij een andere organisatie, waar ze veel echtparen met relatieproblemen en individuele problemen/ psychiatrie heeft geholpen. Veranderingen in de organisatie zorgden ervoor dat Corine Hotting een nieuwe plek moest zoeken. In die context is Driesnoer ontstaan, de praktijk waar zij haar eigen manier van werken en haar passie wil vormgeven. 

Driesnoer

Corine Hotting probeert in haar werk als psycholoog en relatietherapeut goed te kijken naar waar mensen staan, wat bijdraagt aan de problemen: lichamelijk, psychisch, omgeving, levenservaring, en daarin goed te sturen naar de gewenste situatie. Ze houdt van haar vak en heeft een hart voor gelukkige relaties en gezinnen. Haar belangrijkste wens is om te kunnen bijdragen aan partners die elkaar (terug) vinden en kinderen die goed en veilig kunnen opgroeien. Relaties die hecht en heel zijn, in plaats van gebroken en los en ongebonden. Daarom wil Corine Hotting graag een ‘bruggenbouwer’ zijn en mensen motiveren zich in te zetten voor hun eigen relatie en gezin.

Het grote voordeel van een eigen praktijk is dat je met mensen een uniek proces aangaat. Dat je snel tegemoet kunt komen in datgene wat nodig is voor cliënten. De eigen vrijheid om haar praktijk vorm te geven helpt hierbij. Corine Hotting kan haar onafhankelijkheid, verantwoordelijkheidsgevoel en creativiteit beter kwijt bij Driesnoer.

Levenservaring

Ooit, toen Corine nog een klein meisje was, was het leven niet zo makkelijk. Ze groeide op in een gezin met veel zorgen en zij werd een klein, wijs, zorgzaam meisje. Ze probeerde te helpen en wist al heel snel hoe ze dat moest doen. Maar toen het meisje een puber werd, wilde ze toch haar eigen weg volgen. Ze was boos op het leven, boos op God. Gelukkig kwam er ook steun en liefde die haar hebben geholpen om te gaan studeren en haar leven te vinden. En het mooiste: ze vond God, Die er altijd al was geweest.

Corines levenservaringen leidden ertoe dat ze zich de vraag stelde: hoe kunnen mensen zo vast blijven zitten in een onmogelijke situatie? Ze begreep het niet, vocht ertegen en zocht naar een antwoord. Daarom ging ze psychologie studeren. Dat was ook het moment om zichzelf tegen te komen: ze ontdekte allerlei overlevingsstrategieën van zichzelf, een goede en leerzame confrontatie. En ze leerde vaardigheden om therapeut te worden. In combinatie met haar sociale vaardigheden en inlevingsvermogen was ze nu klaar om psycholoog te worden. Eenmaal aan het werk als psycholoog miste ze het grotere verhaal, de context waarin de cliënt zich bevindt. Want ja, het gaat niet om de mens als individu alleen, je staat als altijd in relatie tot elkaar. Dat had ze immers zelf als grote levensles meegekregen en daar wilde ze ruimte en aandacht voor in gesprekken. Daarom is ze verder gaan leren voor relatie- en gezinstherapeut. Door een studie systeemtherapie, die een mens bekijkt in zijn relaties. En zo heeft ze dus in haar praktijk Driesnoer aandacht voor de individuele mens en voor het samenspel in zijn/haar relaties.

Geloof

Voor Corine als mens speelt geloof in God een grote rol. Het was de redding voor het jonge meisje en het is haar vastheid nu. Als christentherapeut vindt zij het belangrijk om geloof en hulpverlening aan elkaar te verbinden. Het is dus mogelijk om geloofsvragen te bespreken, maar het gebeurt ook dat het helemaal niet aan de orde komt. Corine werkt namelijk met mensen uit allerlei achtergronden. Corine Hotting vindt het vooral belangrijk dat ze als therapeut een goed contact heeft met cliënten en haar werk betrokken en professioneel doet! Zij gelooft in hechte relaties en mooie gezinnen. Zij werkt hoopvol met clienten en ook liefdevol probeert ze met hen mee te leven. Met hele mooie resultaten en soms een verdrietige afloop. Dat is het leven. 

Mijn missie bij Driesnoer!